Liverpool klasse te sterk voor Cardiff

Liverpool klasse te sterk voor Cardiff

Liverpool FC – Cardiff 4-1

Liverpool FC blijft de stand aanvoeren in de Premier League na een vlotte zege tegen Cardiff. De Reds speelden heel dominant, kwamen vroeg op voorsprong en wonnen uiteindelijk verdiend met 4-1.

In de tiende minuut bracht Mohamed Salah de thuisploeg al op voorsprong na een ware belegering van het doel van Neil Etheridge. Even later leek die opnieuw geklopt, maar de kopbal van Virgil Van Dijck botste op de paal. Liverpool bleef Cardiff wegdrukken, maar dat leverde voor rust geen doelpunten meer op. Adam Lallana was er wel heel dicht bij, maar zijn kopbal werd door een verdediger van de lijn gekopt. 

Na de pauze kwam Cardiff toch even uit zijn defensieve stellingen gekropen, maar als snel nam Liverpool het commando terug over. Met een beetje geluk bij zijn dribbel en een harde knal scoorde Sadio Mane de oververdiende 2-0. Een kwartier voor tijd scoorde Cardiff plots tegen, Callum Paterson tikte een afgeweken voorzet van dichtbij in doel. Toch werd het nooit echt spannend. Cardiff kreeg geen enkele kans meer en Liverpool liep nog verder uit via invaller Xherdan Shaqiri en een tweede treffer van Mane. Telkens heel knap afgewerkt. Shaqiri kapte zich mooi vrij en plaatste de bal perfect in de hoek. Mane ging op snelheid door en verschalkte Etheridge met een heerlijke stifter.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Moreno, Fabinho, Wijnaldum, Lallana (Shaqiri), Mane, Salah, Firmino (Milner).