Liverpool klasse sterker dan grote rivaal

Liverpool klasse sterker dan grote rivaal

Man Utd – Liverpool 1-4 

Liverpool FC heeft de oefenmatch tegen grote rivaal Manchester United gedomineerd en ruim gewonnen met 1-4.

Hoewel Liverpool duidelijk de betere was, stond het bij de rust 1-1. De Reds hadden veel balbezit en ook kansen bij de vleet. Doelman Lee Grant kon nog net bij de kopbal van Mohamed Salah en de kopbal van Virgil Van Dijck werd door een verdediger van de lijn gekopt. Liverpool bleef drukken en kwam ook verdiend op voorsprong na een fout op Salah. Sadio Mane zette de strafschop koelbloedig om. Drie minuten later viel plots de 1-1 uit de lucht. Andreas Pereira krulde een vrije trap in de winkelhaak. LFC bleef kansen creëren, maar scoren lukte niet meer.

Na de pauze speelden de Reds opnieuw heel dominant, maar het was wachten tot de 65ste minuut op de 1-2. Daniel Sturridge stond amper enkele seconden op het veld toen hij de bal laconiek in de hoek plaatste. Tien minuten later stond het 1-3 na een nieuwe strafschop. Sheyi Ojo eiste de bal op en schoot zelfzeker binnen. Eén minuut later zette Xherdan Shaqiri de kroon op het werk met een heerlijke omhaalgoal, 1-4 en wat een debuut! 

Liverpool 1e helft: Grabara, Camacho, Van Dijk, Klavan, Moreno, Fabinho, Milner, Lallana, Salah, Mane, Solanke.

Invallers: Kelleher, Gomez, Sturridge, Grujic, Shaqiri, Robertson, Phillips, Jones, Ojo, Woodburn, Chirivella.