Liverpool klopt Engels kampioen in oefenpot

Liverpool klopt Engels kampioen in oefenpot

Manchester City – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC heeft de oefenmatch tegen Manchester City gewonnen. De Reds waren eerst op achterstand gekomen, maar zetten de situatie nog recht.

Ondanks kansen aan beide kanten, was de ruststand 0-0. Na rust kwamen een aantal frisse spelers de rangen versterken en dat resulteerde in doelpunten. Zes minuten na rust moest Caoimhin Kelleher al uitpakken met een knappe redding om Leroy Sane het scoren te beletten. Even later moest hij zich toch gewonnen geven toen Sane opnieuw doorbrak.

Maar Jurgen Klopp voerde zes wissels door en dat leverde al meteen de gelijkmaker op. Mohamed Salah scoorde al meteen in zijn eerste minuut op het veld dit seizoen. Salah kwam nog een paar keer dicht bij de winnende treffer, en ook Sadio Mane verkwanselde enkele kansen. Na een fout op Dominic Solanke mocht Mane de strafschop trappen en deze kans liet hij niet liggen. 

Liverpool: Karius, Clyne, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Jones, Lallana, Sturridge.

Invallers: Kelleher, Mane, Salah, Grujic, Klavan, Moreno, Solanke, Phillips, Ojo, Woodburn, Camacho, Chirivella, Grabara.