Salah speelt ex-ploeg op een hoopje

Salah speelt ex-ploeg op een hoopje

Liverpool – AS Roma 5-2

Liverpool FC mag met een voorsprong van drie doelpunten naar Rome om er te strijden voor een plaats in de finale van de Champions League. De Reds speelden een sterke partij en leken de finale al binnen te hebben, maar moesten in de slotfase nog twee tegengoals slikken.

Roma begon goed aan de wedstrijd, maar Liverpool nam steeds meer het heft in handen en kreeg al snel enkele kansen. Sadio Mane wrong er twee grote de nek om, maar Mohamed Salah brak in de 35ste minuut de ban met een heerlijke krul in de kruising. Dejan Lovren was dicht bij de 2-0, maar kopte op de dwarsligger. Toch gingen de Reds met twee doelpunten voorsprong rusten na opnieuw een sublieme goal van Salah. Hij stifte de bal knap over de uitkomende Allison

Na rust walste Liverpool helemaal over Roma, vooral dankzij een indrukwekkende Salah. Eerst schotelde hij Mane een doelpunt voor de voeten, daarna mocht ook Roberto Firmino de bal van dichtbij in het doel leggen. Toen Firmino in de 68ste minuut de 5-0 tegen de touwen kopte, leek de eerste finalist bekend. Een monsterzege was op komst. Maar Jurgen Klopp besloot Salah naar de kant te halen en Liverpool viel stil en slikte nog twee vermijdbare tegengoals. Negen minuten voor tijd ging Dejan Lovren onder een hoge bal door, Edin Dzeko liet de kans niet liggen. Vier minuten later kreeg Roma een strafschop nadat een schot tegen de arm van James Milner kwam. Invaller Diego Perotti trapte de bal zuiver in de kruising. Georginio Wijnaldum was nog heel dicht bij een goal, maar hij trapte naast de bal. 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum), Mane, Salah (Ings), Firmino (Klavan).