Mohamed Salah uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland

Mohamed Salah uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland

Mohamed Salah is verkozen tot PFA speler van het jaar. Hij kreeg de erkenning van de 92 ploegen uit de Premier League en Football League. Het is een bekroning voor zijn uitmuntende debuutseizoen bij Liverpool FC. Salah scoorde al 41 doelpunten, waarvan 31 in de Premier League. Bovendien gaf hij ook al 9 assists in de Premier League. 

Salah reageerde: “Ik voel me goed, werk hard en ben heel blij om dit te winnen. Maar ik wil iets winnen met de ploeg. Ik denk altijd aan het team, nooit aan mezelf. Het belangrijkste is dus dat we iets winnen met de ploeg. We zijn er heel dichtbij nu in de Champions League. Dus hopelijk winnen we.”

Salah is de zevende speler van LFC die uitgeroepen wordt tot speler van het jaar, hij komt in een rijtje met uitzonderlijke spelers: Luis Suarez (2013-14), Steven Gerrard (2005-06), John Barnes (1987-88), Ian Rush (1983-84), Kenny Dalglish (1982-83) en Terry McDermott (1979-80).