Liverpool wint nu ook in Manchester

Liverpool wint nu ook in Manchester

Manchester City – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC stoot door naar de halve finales van de Champions League. Na de 3-0 op Anfield, hebben de Reds ook de return gewonnen. In Etihad werd het 1-2. 

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Citizens. In de tweede minuut verloor Virgil Van Dijck de bal en Gabriel Jesus kon profiteren, meteen 1-0. De rest van de eerste helft was het bibberen voor de Reds. Maar ondanks veel druk, creëerde City geen echt uitgespeelde kansen. Vlak voor de pauze zag Bernardo Silva zijn knal via het hoofd van Dejan Lovren tegen de paal belanden.  

Na de koffie kwamen de Reds beter voor de dag. Na tien minuten spelen bracht Mohamed Salah de bordjes in evenwicht na een knappe dribbel van Sadio Mane. Met de buit binnen, liet Liverpool City komen en hield vlot stand. Het werd zelfs nog 1-2. Roberto Firmino snoepte een kwartier voor tijd de bal af van Nicolas Otamendi en plaatste zijn schot perfect in de hoek. 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold (Clyne), Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah (Ings), Firmino (Klavan).