Liverpool kan rode muur niet slopen

Liverpool kan rode muur niet slopen

Man Utd – Liverpool 2-1

Liverpool FC heeft de topper in Manchester verloren met 2-1. United brak drie keer uit en scoorde twee keer. Liverpool had drie strafschoppen kunnen krijgen, maar de bal ging geen enkele keer op de stip. 

De thuisploeg kwam al vroeg 2-0 voor na twee verre ballen op Romelu Lukaku, twee keer afgewerkt door Marcus Rashford. Liverpool had veel balbezit, maar kon David de Gea amper bedreigen. Virgil Van Dijck kopte twee keer naast en Roberto Firmino trapte twee keer recht op de keeper. 

Na rust zakte United nog dieper terug waardoor het nog moeilijker werd om gaten te vinden. Er zat altijd wel een voet of een ander lichaamsdeel in de weg, één keer zelfs een hand. Niet toevallig viel de aansluitingstreffer na een owngoal van Eric Bailly. Liverpool had 68% balbezit en 13 hoekschoppen tegenover één voor United, maar daar koop je niets mee als de bal niet goed wil vallen.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold (Wijnaldum), Lovren, Van Dijk, Robertson (Solanke), Milner, Can, Oxlade-Chamberlain (Lallana), Mane, Salah, Firmino.