Liverpool dient City eerste nederlaag toe

Liverpool dient City eerste nederlaag toe

Liverpool FC – Manchester City 4-3

Liverpool FC heeft de topper tegen Manchester City gewonnen na een knappe prestatie. De Reds waren duidelijk de betere ploeg, maar de Citizens scoorden vlot. Hierdoor kregen we nog een spannende slotfase. Toch liep Man City tegen zijn eerste nederlaag dit seizoen aan.

Alex Oxlade-Chamberlain bracht Liverpool al in de negende minuut op voorsprong met een lage knal. City kon niets terugdoen, tot vijf minuten voor rust Joe Gomez plots onder een hoge bal doorging. Leroy Sané kwam naar binnen en trapte in de korte hoek binnen. Loris Karius had nog geen bal moeten pakken, maar plots stond het wel 1-1.

Na de pauze was het een kwartier zoeken, maar dan lieten de Reds het stadion ontploffen met drie snelle treffers. Roberto Firmino ging op kracht door en zag zijn lopbal tergend langzaam via de paal in doel hobbelen. Twee minuten later trof Sadio Mane raak met een heerlijke knal in de winkelhaak. En in de 68ste minuut pikte ook Mohamed Salah zijn goaltje mee. Doelman Ederson was ver uitgekomen en Salah greep zijn kans om de bal van ver in doel te plaatsen.

Liverpool leek af te stevenen op een ruime zege, tot het in de slotfase plots nog toch spannend werd. Invaller Bernardo Silva en Ilkay Gundogan profiteerden telkens van zwak verdedigen van de Reds. Sergio Aguero kwam in de 95ste minuut nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte naast.

Liverpool team: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Can (Milner), Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane (Klavan), Salah (Lallana), Firmino.