Liverpool loopt over rode lantaarn

Liverpool loopt over rode lantaarn

Liverpool – Swansea 5-0

Liverpool FC heeft vlot de drie punten thuis gehouden tegen Swansea. De Reds kwamen al vroeg op voorsprong terwijl de bezoekers uit Wales vooral de schade wilden beperken. Na rust werden de Swans helemaal afgemaakt.

Philippe Coutinho opende in de zesde minuut de score met een heerlijke draai in de kruising. Toch bleef de match voor rust op slot zitten. Swansea beperkte zich tot verdedigen en gooide alles dicht. Roberto Firmino was dicht bij een treffer, maar hij knalde net naast.

Na de koffie brak de match dan toch helemaal open. Firmino trapte een voorzet van Coutinho van dichtbij in doel. Liverpool verhoogde de druk en dat resulteerde in kansen en nog drie doelpunten. In de 65ste minuut knokte Trent Alexander-Arnold zich naar de bal en hij knalde via de deklat in doel, een schitterende goal. Eén minuut later mocht Firmino op aangeven van Mohamed Salah de bal in een leeg doel leggen. De Reds bleven drukken en Alex Oxlade-Chamberlain krulde de 5-0 binnen. Invallers Adam Lallana en Dominic Solanke waren nog dicht bij een treffer, maar doelman Lukasz Fabianski vond vijf tegengoals genoeg. In blessuretijd moest Simon Mignolet nog met zijn eerste redding van de avond uitpakken.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson (Milner), Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Coutinho, Salah (Lallana), Firmino (Solanke).