Liverpool was vijf minuten de pedalen kwijt in Arsenal

Liverpool was vijf minuten de pedalen kwijt in Arsenal

Arsenal – Liverpool 3-3

De topper tussen Liverpool en Arsenal is op een onwaarschijnlijk gelijkspel met zes doelpunten uitgedraaid. De uitslag is opmerkelijk aangezien Liverpool de match, op vijf minuten na, helemaal domineerde.

Voor rust waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg en Philippe Coutinho bracht de Reds met een afgemeten kopbal op voorsprong. Liverpool kreeg meerdere kansen om verder uit te lopen, maar Mohamed Salah en Sadio Mane kregen de bal niet in doel.

Na de pauze lukte het dan toch om de voorsprong te verdubbelen, Salah met een afgeweken schot. Liverpool leek op weg naar een vlotte zege, tot vijf dolle minuten. In de 53ste minuut dook Alexis Sanchez voor de afwachtende Joe Gomez op en bracht terug hoop voor de Gunners. Twee minuten later sloeg Simon Mignolet naast een knal van Granit Xhaka, 2-2. En in de 58ste minuut keek Liverpool plots tegen een achterstand aan na een knappe goal van Mesut Özil. Liverpool ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel ook na een schot van Roberto Firmino dat via Petr Cech in doel verdween. Liverpool bleef de betere ploeg, maar de drie punten binnen halen lukte niet meer.

Liverpool: Mignolet, Gomez, Klavan, Lovren, Robertson, Henderson (Milner), Can, Coutinho (Oxlade-Chamberlain), Mane (Wijnaldum), Salah, Firmino.