Lovren geeft Everton groot cadeau

Lovren geeft Everton groot cadeau

Liverpool FC – Everton 1-1

Liverpool FC heeft slechts één punt gepakt tegen een uiterst defensief Everton en dat hebben de Reds vooral aan zichzelf te danken. De Toffees kregen geen enkele kans, maar werden een handje geholpen door een domme strafschopfout.

Everton moest niet ver reizen voor deze Merseyside derby, maar de toffees brachten toch de bus mee. Voor Liverpool was het zoeken naar gaten en Mohamed Salah bracht de thuisploeg in de 42ste minuut verdiend op voorsprong met een heerlijke krul in de kruising. Nog voor rust had het 2-0 moeten staan, maar Sadio Mane zag drie vrije ploegmaats over het hoofd en trapte vanuit een schuine hoek naast.

Ook na rust zakte Everton diep terug en kampeerde Liverpool op de helft van de bezoekers. Salah en Joe Gomez waren dicht bij de 2-0, maar hun kopballen waren net buiten het kader. De druk hield aan en een goal hing in de lucht, tot een verre bal richting Dominic Calvert-Lewin. Die liep van doel weg, maar Dejan Lovren kwam als een razende neushoorn aangestormd en liep hem omver. Strafschop. Wayne Rooney stuurde Simon Mignolet de verkeerde kant op en knalde hard door het midden.

Liverpool: Mignolet, Gomez, Klavan, Lovren, Robertson, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Coutinho), Mane, Salah (Firmino), Solanke (Ings).