Coutinho op dreef in Brighton

Coutinho op dreef in Brighton

Brighton – Liverpool FC 1-5

Liverpool FC heeft zonder groots te spelen vlot gewonnen van Brighton. Enkele flitsen van Philippe Coutinho en een paar belangrijke reddingen van Simon Mignolet maakten het verschil.

De wedstrijd zat helemaal op slot tot op het half uur plots twee doelpunten vielen voor Liverpool. Emre Can kopte een hoekschop van Coutinho binnen. Meteen na de herneming stal Mohamed Salah de bal en Coutinho draaide een voorzet perfect voor de voeten van Roberto Firmino.

Vlak na rust opnieuw een kantelmoment. Glenn Murray trapte van dichtbij recht op Mignolet en Liverpool scoorde op de counter de 0-3. Dit keer Firmino op aangeven van Salah. Op strafschop scoorde Murray dan toch, 1-3. In de slotfase pikte uitblinker Coutinho nog twee treffers mee. Eerst zette hij bij een vrije trap de muur in de wind door laag in doel te schieten. En even later week zijn schot af na een knappe solo.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Can, Robertson, Milner, Henderson (Grujic), Wijnaldum, Coutinho, Salah (Oxlade-Chamberlain), Firmino (Solanke).