Salah speler van het jaar Liverpool FC

Salah speler van het jaar Liverpool FC

De fans van Liverpool FC hebben Mohamed Salah verkozen tot speler van het jaar. Dit gebeurde door middel van een online stemming via de officiële website van de Reds: https://www.liverpoolfc.com/news. Salah kreeg meer stemmen dan Alexis MacAllister en Virgil van Dijk

Salah was afgelopen seizoen topschutter van LFC met 25 doelpunten.  Hij was, net als Darwin Nunez, ook goed voor dertien assists. Niemand deed beter. Salah was zo betrokken bij 38 doelpunten tijdens 44 wedstrijden. Hij miste aan aantal matchen omwille van een blessure, opgelopen tijdens de AFCON.

Salah zit ondertussen al aan meer dan 200 treffers voor LFC en is de eerste speler die zeven seizoenen op rij meer dan twintig keer scoorde op een seizoen. In de Premier League was hij de eerste speler ooit die minstens tien assist gaf en tien keer scoorde gedurende drie seizoenen op rij. 

Het is voor Salah al de vierde keer dat hij wordt uitgeroepen tot speler van het seizoen bij Liverpool FC.