Liverpool bevestigt komst van Slot

Liverpool bevestigt komst van Slot

Liverpool FC heeft bevestigd dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer wordt van de Reds. Op 1 juni 2024 zal hij officieel in dienst treden als opvolger van Jurgen Klopp. Slot komt over van het Nederlandse Feyenoord.

Slot is een 45-jarige Nederlander. Hij kende drie succesvolle seizoenen bij Feyenoord. In 2023 werd hij kampioen met de Rotterdammers. Hij werd ook twee keer verkozen tot trainer van het jaar in Nederland. In april won hij nog de Nederlandse beker.

Voor hij bij Feyenoord aan de slag ging, stond Slot aan het roer bij AZ Alkmaar. Met die club werd hij tweede, achter Ajax. De club had evenveel punten als Ajax, maar een slechter doelsaldo, op het moment dat de competitie werd afgelast vanwege de COVID-pandemie.

Als speler was Slot een middenvelder. Hij speelde voor Zwolle, NAC Breda, Sparta en opnieuw Zwolle.