Liverpool blijft op kop na zege tegen Sheffield United

Liverpool blijft op kop na zege tegen Sheffield United

Liverpool FC – Sheffield United 3-1

Liverpool FC heeft de drie punten thuis gehouden tegen Sheffield United, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Pas in het slotkwartier konden de Reds de overwinning uit de brand slepen.

De thuisploeg kreeg meteen een serieuze waarschuwing in de eerste minuut. James McAtee trapte van dichtbij op Caoimhin Kelleher. Liverpool nam al snel het commando over en kwam verdiend op voorsprong na een blunder van doelman Ivo Grbic. Die trapte tegen Darwin Nunez en zag de bal zo in doel hobbelen. 

Liverpool had voor rust enorm veel balbezit, maar drukte niet meer door. Het gezapige tempo wiegde heel Anfield in slaap. Verder dan enkele afstandsschoten kwamen de Reds niet meer. Vlak voor rust kregen ze wel opnieuw een waarschuwing, Kelleher ging goed plat op de doelpoging van Jayden Bogle

Ook na de koffie waren de Reds nog niet wakker, tot het plots 1-1 stond. De bal verdween via Conor Bradley door de benen van Kelleher in doel. Plots schoten de fans en de spelers van LFC dan toch wakker. In een kolkend Anfield werd de rode lantaarn dan toch onder druk gezet en in het slotkwartier maakten de Reds dan toch het verschil. Enkele kansen werden gemist, waaronder een grote door Andrew Robertson, maar Alexis MacAllister knalde de verlossende 2-1 droog in de winkelhaak, kandidaat voor de goal van het seizoen. Invaller Cody Gakpo kopte de 3-1 nog binnen op voorzet van Robertson.

Liverpool: Kelleher, Gomez (Gakpo, 72), Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai (Jones, 72), Nunez, Mac Allister, Salah (Robertson, 60), Gravenberch (Elliott, 60), Bradley.