Goals van debutant Koumas en twee keer Danns tegen de Saints

Goals van debutant Koumas en twee keer Danns tegen de Saints

Liverpool FC – Southampton 3-0

Liverpool FC stoot door naar de kwartfinale van de FA Cup. Tegen Southampton hadden de jonge Reds het aanvankelijk lastig, maar uiteindelijk haalden ze het met 3-0. In de kwartfinale wacht de kraker op Old Trafford tegen Man Utd. 

Omwille van de gekende blessurelast moest Jurgen Klopp opnieuw een erg jonge ploeg de wei insturen. De Reds hadden voor rust veel balbezit, maar de beste kansen waren voor de Saints. Caoimhin Kelleher moest Liverpool meermaals rechthouden met schitterende reddingen. Vlak voor rust scoorde debutant Lewis Koumas dan toch de verlossende 1-0 voor LFC. Hij kreeg de bal na een knappe actie van Bobby Clark, sneed naar binnen en zag zijn afgeweken schot in doel vliegen. 

Ook na de pauze mocht Kelleher zich al snel onderscheiden met een knappe interventie, maar Liverpool bleef de betere ploeg. Invaller Jayden Danns toonde nog twee keer zijn neus voor goals. Bij de eerste treffer stuurde Harvey Elliott hem diep en stifte hij de bal subliem over de keeper. Bij de tweede was hij er als de kippen bij om de rebound in doel te trappen na een uithaal van Conor Bradley

Liverpool: Kelleher, Gomez, Van Dijk (Konate, 46), Gakpo (Gordon, 90), Elliott (Nyoni, 78), Tsimikas, Clark, McConnell (Mac Allister, 62), Koumas (Danns, 62), Quansah, Bradley.