Liverpool wint ondanks alle blessures League Cup tegen Chelsea

Liverpool wint ondanks alle blessures League Cup tegen Chelsea

Liverpool FC – Chelsea 1-0

Liverpool FC heeft de League Cup gewonnen. In de finale versloegen de Reds Chelsea met 1-0 na verlengingen. Het is de tiende keer dat LFC de League Cup wint. Deze zege was extra speciaal omdat LFC maar liefst elf spelers miste vanwege blessures en Jurgen Klopp verschillende jeugdspelers moest opstellen. 

In de 118de minuut kopte Virgil van Dijk een hoekschop van Kostas Tsimikas binnen. Dit keer telde het doelpunt wel. Eerder had de VAR nog een kopbalgoal van van Dijk afgekeurd, Wattaru Endo zou daarbij een speler van Chelsea gehinderd hebben terwijl hij buitenspel stond. Vergezocht, maar blijkbaar een regel die de VAR naar eigen goeddunken kan inroepen om bepaalde ploegen een handje te helpen.

Niet alleen de VAR, ook de scheidsrechter floot behoorlijk pro Chelsea, maar het mocht dus niet baten voor de Blues. Een ijzersterke Caoimhin Kelleher en het doelkader hielden de Reds meermaals recht. Karma? Liverpool had ook kansen en vooral veel balbezit en was de verdiende winnaar. 

Liverpool: Kelleher, Endo, Van Dijk, Konate (Quansah, 106), Diaz, Mac Allister (McConnell, 87), Gakpo (Danns, 87), Elliott, Robertson (Tsimikas, 87), Gravenberch (Gomez, 27), Bradley (Clark, 72).