Liverpool trekt deze zomer opnieuw naar belangrijke Amerikaanse markt

Liverpool trekt deze zomer opnieuw naar belangrijke Amerikaanse markt

Liverpool FC heeft sinds de komst van de Amerikaanse eigenaars de banden met Amerika serieus versterkt. Deze zomer hebben de Reds opnieuw een trip naar de USA op het programma staan. Daar zullen ze op 31 juli tegen Arsenal spelen en op 3 augustus tegen Man Utd. 

Volgens commercieel directeur Ben Latty is de trip naar de USA heel belangrijk voor LFC. Volgens hem is de Amerikaanse markt één van de belangrijkste voor de club, het is zelfs de grootste op het vlak van merchandising. Liverpool FC heeft maar liefst 67 officiële supportersclubs in het land. 

LFC is in handen van het Amerikaanse Fenway Sports Group, met de John Henry aan het hoofd. Ook voorzitter Tom Werner is een Amerikaan, hij is ook voorzitter van de Boston Red Sox.