Drie spitsen koppen Liverpool naar zege tegen Burnley

Drie spitsen koppen Liverpool naar zege tegen Burnley

Liverpool FC – Burnley 3-1 

Liverpool FC heeft met 3-1 gewonnen van Burnley. De Reds hadden het niet gemakkelijk met Burnley, maar trokken wel het laken naar zich toe. Alle doelpunten werden met het hoofd gescoord. 

Na een half uur spelen kopte Diogo Jota een hoekschop van Trent Alexander-Arnold binnen. LFC leek af te stevenen op een vlotte zege, maar vlak voor rust sloegen de bezoekers terug. Dara O’Shea kopte bij een hoekschop de bal snoeihard in doel. 

Bij de rust moest de geblesseerde Alexander-Arnold binnen blijven. Zijn vervanger, Harvey Elliott was al snel goed voor een assist. Luis Diaz kopte zijn lage voorzet acrobatisch tegen de netten. Opnieuw verzuimden de Reds het af te maken en Burnley kreeg veel ruimte om te counteren. Caoimhin Kelleher moest LFC een paar keer recht houden. Uiteindelijk kopte Darwin Nunez dan toch de verlossende 3-1 binnen op aangeven van Elliott. Nunez miste in de slotfase nog een supergrote kans, maar de punten waren binnen voor LFC. 

Liverpool: Kelleher, Endo (McConnell, 90), Van Dijk, Diaz (Gakpo, 81), Nunez, Mac Allister (Clark, 90), Jones, Jota, Robertson (Tsimikas, 90), Alexander-Arnold (Elliott, 46), Quansah.