Sterk Liverpool wint tegen Chelsea

Sterk Liverpool wint tegen Chelsea

Liverpool FC – Chelsea 4-1

Liverpool FC heeft vlot gewonnen van Chelsea. De Reds waren duidelijk een maatje te groot voor de Blues. Het verschil had nog groter kunnen oplopen, maar Darwin Nunez vond maar liefst vier keer het doelkader op zijn weg. 

Liverpool speelde vanad het startschot heel dominant met hoge druk. Nunez knalde al snel tegen de dwarsligger en zag even later doelman Dorde Petrovic zijn gekruist schot tegen de paal duwen. In de 23ste minuut bracht Diogo Jota dan toch de verdiende voorsprong. Hij werd centraal aangespeeld door uitblinker Conor Bradley, wurmde zich tussen twee verdedigers door en werkte koel af.

Vijf minuten voor rust zette Bradley zich ook op het scorebord. Luis Diaz legde breed op de rechtsback en Bradley trapte perfect overhoeks binnen. Nog voor de pauze kreeg Nunez een uitgelezen kans om de 3-0 te scoren. Na een fout op Jota ging de bal op de stip. De Uruguayaan pegelde de bal tegen de paal.  

Ook na de koffie hielden de Reds de match in een wurggreep. Na een uitgemeten voorzet van Bradley kopte de immer bedrijvige Dominic Szoboszlai dan toch de 3-0 tegen de netten. Jurgen Klopp voerde vier wissels door en plots kreeg Chelsea wat ruimte. Christopher Nkunku liet de kans niet liggen. 

Chelsea had nog enkele penaltclaims, maar Liverpool herstelde al snel de controle. Nunez bleef proberen en raakte nog maar eens het doelhout, de vierde keer al. Uiteindelijk zou hij toch nog een mooie assist geven voor de 4-1 van Diaz. 

Liverpool: Alisson, Gomez (Robertson, 68), Van Dijk, Konate, Szoboszlai (Elliott, 68), Diaz, Nunez, Mac Allister, Jones (Clark, 82), Jota (Gakpo, 68), Bradley (Alexander-Arnold, 68).