Liverpool naar finale League Cup

Liverpool naar finale League Cup

Fulham – Liverpool FC 1-1 (2-3 on aggregate)

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup na een zware strijd in Fulham. Op 25 februari zullen de Reds het op Wembley opnemen tegen Chelsea. 

Liverpool had in Fulham voldoende aan gelijkspel om door te stoten naar de finale. De Reds kwamen al vroeg op voorsprong via Luis Diaz. LFC was ook duidelijk de betere ploeg, maar kansen creëren tegen een erg defensief en vinnig spelend Fulham was lastig. Bovendien was de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk op de counter. 

Na rust leek Liverpool alles onder controle te hebben en was het wachten op de bevrijdende tweede treffer. Een kwartier voor tijd viel plots echter de gelijkmaker. Invaller Harry Wilson kapte zich knap vrij en Issa Diop werkte de voorzet met zijn dijen in doel. Hierdoor kregen we nog een spannende slotfase, met veel strijd. Liverpool hield wel vlot stand op het slagveld en plaatste zich zo na een echte cupmatch voor de finale van de League Cup. 

Liverpool: Kelleher, Gomez, Van Dijk, Diaz, Nunez (Jota, 67), Mac Allister (Jones, 67), Gakpo (Clark, 83), Elliott, Gravenberch (Konate, 83), Quansah, Bradley.