Sterk Liverpool wint van Newcastle

Sterk Liverpool wint van Newcastle

Liverpool FC – Newcastle 4-2

Liverpool FC blijft koploper in de Premier League na een 4-2 overwinning tegen Newcastle. De Reds speelden heel dominant en creëerden een karrevracht kansen, maar maakten het zichzelf lastig door veel kansen de nek om te wringen en twee gemakkelijke tegentreffers te slikken. Liverpool had maar liefst 34 doelpogingen, waarvan 15 op doel. 

De Reds begonnen vanaf de aftrap meteen hoog druk te zetten en hielden dat de hele wedstrijd vol. Voor rust leverde dat al een aantal kansen op, maar Martin Dubravka stond altijd op de juiste plaats. In de 22ste minuut pakte de doelman van Newcastle zelfs een strafschop van Mohamed Salah. De Reds bleven de doelpogingen opstapelen, maar telkens recht op Dubravka. 

Ook na pauze bleven de Reds er vol voor gaan. Newcastle werd helemaal weggedrukt en dit keer viel de verlossende treffer wel. Luis Diaz dribbelde door de defensie van Newcastle en legde breed op Darwin Nunez. Nunez legde voor op Salah, die de bal in een leeg doel mocht leggen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later brak Anthony Gordon door en stuurde Alexander Ishak diep. Die werkte zijn eerste kans meteen feilloos af. 

Liverpool moest opnieuw beginnen aan de sloopwerken van de muur die de Magpies hadden opgebouwd. Dubravka pakte uit met de ene redding na de andere. In het slotkwartier lukte het eindelijk wel. Salah stak de bal door op invaller Diogo Jota, die Curtis Jones vrijspeelde voor doel, een binnentikker voor Jones. Vier minuten later leek de match gespeeld. Cody Gakpo werkte met wat geluk een voorzet van Salah in doel. 

Toch werd het terug even spannend. Newcastle kreeg een hoekschop en Sven Botman mocht die vrij binnen koppen. Liverpool bleef wel de gevaarlijkste ploeg en kansen creëren. In de 86ste minuut haalde Dubravka de doorgebroken Jota neer en mocht Salah opnieuw de bal op de stip leggen. Dit keer stuurde hij de keeper wel naar de verkeerde hoek. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez, Endo (Mac Allister, 76), Szoboszlai (Gravenberch, 64), Jones, Salah, Nunez (Gakpo, 64), Diaz (Jota, 64)