Liverpool roept Beck terug ondanks succesvolle uitleenbeurt

Liverpool roept Beck terug ondanks succesvolle uitleenbeurt

Liverpool FC heeft beslist om Owen Beck terug te roepen. De 21-jarige linksback was uitgeleend aan Dundee United en deed het uitstekend bij de Schotten. Hij was één van de sterkhouders en speelde twintig wedstrijden. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists. Hij miste slechts één duel, omwille van een blessure. 

Toch besloot Jurgen Klopp om Beck terug naar Anfield te halen. Kostas Tsimikas en Andrew Robertson zijn buiten strijd, waardoor Joe Gomez op de linksachter moet depanneren. Met de 19-jarge Luke Chambers en 18-jarige Calum Scanlon heeft LFC nog twee talentvolle vleugelverdedigers achter de hand, maar Klopp heeft blijkbaar meer vertrouwen in de iets oudere Beck. Waarschijnlijk zal Beck de komende weken in actie komen in de FA Cup en de League Cup, maar misschien wordt hij eind januari opnieuw uitgeleend. 

Ook centrale verdedigers Nathaniel Phillips en Rhys Williams keren terug na uitleenbeurten. Zij kwamen minder in actie. Het is nog niet duidelijk op ze opnieuw zullen worden uitgeleend of terug bij de kern van LFC zullen aansluiten. Met Joel Matip out, kan Klopp ook centraal achterin een extra kracht gebruiken.