Hooper en Tierney kunnen zege van Liverpool tegen Burnley niet voorkomen

Hooper en Tierney kunnen zege van Liverpool tegen Burnley niet voorkomen

Burnley – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft een moeizame zege behaald tegen staartploeg Burnley. De verlossende 0-2 viel pas in de slotfase. Liverpool had veel ruimer kunnen winnen als het voor rust de kansen had afgemaakt en zonder de tegenwerking van VAR Simon Hooper en scheidsrechter Paul Tierney

De Reds kwamen al na zes minuten spelen op voorsprong na een mooie plaatsbal van Darwin Nunez. Het leek het begin van een doelpuntenfestival, maar een klungelend Burnley hield met veel geluk de kleine achterstand vast tot aan de rust. Doelman James Trafford moest meermaals redding brengen. Na een half uur moest hij zich toch een tweede keer gewonnen geven, op een trap van Cody Gakpo. Hooper had echter een overtreding gezien van Nunez, moeilijk te zien op de beelden die in de huiskamers kwamen. Even later vond Mohamed Salah de dwarsligger op zijn weg en vlak voor rust ging Trafford goed plat bij een poging van Wataru Endo

Na de pauze gingen de Reds er opnieuw vol voor en Harvey Elliott scoorde een knappe goal. Hooper vond echter dat Salah in buitenspelpositie het zicht van Trafford belemmerde. Het doelpunt werd opnieuw afgekeurd en dit gaf Burnley een boost. De thuisploeg nam plots het commando over en creëerde zelfs enkele kansen. LFC speelde zonder bezieling en leek tevreden met de kleine voorsprong.

Zo werd het toch nog even spannend, tot de blessuretijd aanbrak. Invallers Luis Diaz en Diogo Jota zorgden voor de 0-2, Hooper beek de beelden uiterst grondig, maar vond geen reden om het doelpunt van Jota af te keuren. Zo won Liverpool dan toch, moeizamer dan nodig, van Burnley. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Endo, Van Dijk, Nunez (Jota, 84), Salah, Gakpo (Diaz, 67), Elliott (Szoboszlai, 67), Gravenberch (Jones, 66), Alexander-Arnold, Quansah.