Gebroken sleutelbeen voor Tsimikas na botsing met Klopp

Gebroken sleutelbeen voor Tsimikas na botsing met Klopp

Liverpool FC zal het verschillende maanden zonder Kostas Tsimikas moeten stellen. De linksback werd in het duel tegen Arsenal gevloerd door Bukayo Saka en botste daardoor tegen Jurgen Klopp. Hij greep meteen naar zijn sleutelbeen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Op de scan was een gebroken sleutelbeen te zien. Hierdoor zal hij minstens drie maanden buiten strijd zijn. 

De blessure is extra vervelend omdat Andrew Robertson nog steeds aan het revalideren is na zijn schouderoperatie. De Schotse linksback is aan het trainen, maar mag nog geen contactsport doen. Klopp verwacht hem eind januari terug. Daardoor heeft LFC momenteel geen enkele ervaren fitte linksachter. 

Beter nieuws was er voor Luis Diaz, die ook het veld moest verlaten. Hij had last van zijn knie door een botsing, maar volgens de fysiologen zou de blessure meevallen. Hij zou wel twijfelachtig zijn voor de wedstrijd dinsdag tegen Burnley. Ook Diogo Jota zal er waarschijnlijk nog niet bij zijn dan. Hij kan wel al vrij intensief trainen, maar trainde nog niet met de groep mee. Ook aanvallend heeft Klopp dus weinig opties woensdag.