Arsenal pakt een punt op Anfield

Arsenal pakt een punt op Anfield

Liverpool FC – Arsenal 1-1

Liverpool FC en Arsenal hebben de punten gedeeld in de topper van de Premier League. Ook Aston Villa speelde eerder al gelijk (tegen Sheffield). Hierdoor verandert er niets aan het klassement bovenaan, Arsenal blijft koploper met één punt meer dan de Reds en de Gunners. Ook Tottenham en Man City doen terug mee.

Arsenal begon heel sterk aan de partij en zette meteen hoog druk. Na een vrije trap glipte Gabriel Jesus door de buitenspelval en kon vrij in doel koppen. Liverpool nam al snel het commando over en zocht naar de gelijkmaker. Na een verre bal van Trent Alexander-Arnold kapte Mohamed Salah zich simpel vrij en knalde de 1-1 binnen. 

Na de koffie kwamen de Reds beter voor de dag. Joe Gomez kon een paar keer uithalen en invaller Harvey Elliott zag zijn afgeweken schot tegen de paal zoeven. Het tempo lag hoog, maar daardoor slopen er ook steeds meer foutjes in het spel. Na een hoekschop voor Arsenal kon Liverpool counteren. Salah legde de bal opzij, waar drie ploegmaats liepen, Alexander-Arnold trapte de open doelkans tegen de dwarsligger. Nadien doofde het vuur een beetje uit. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas (Gomez, 35), Endo, Szoboszlai, Jones (Gravenberch, 67), Diaz (Elliott, 67), Salah, Gakpo (Nunez, 67).