Liverpool naar halve finales League Cup na vlotte 5-1

Liverpool naar halve finales League Cup na vlotte 5-1

Liverpool FC – West Ham 5-1 

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de halve finales van de League Cup. Tegen West Ham wonnen de Reds met 5-1 na een dominante prestatie. In de halve finale wacht een duel tegen Chelsea, Fulham of Middlesbrough. 

De Reds begonnen sterk aan de partij en gingen meteen op zoek naar doelpunten. Na een half uur was het ook raak. Dominic Szoboszlai kreeg de bal toegespeeld van Jarell Quansah en haalde onhoudbaar hard uit. LFC bleef de betere ploeg, vooral Harvey Elliott speelde erg sterk, maar scoren lukte voor rust niet meer. 

Ook na de pauze had doelman Alphonse Areola zijn handen vol met de aanvallende impulsen van de Reds. En nu moest hij zich meermaals gewonnen geven. Curtis Jones verdubbelde de voorsprong op aangeven van Darwin Nunez, zijn eerste goal van het seizoen.

Jurgen Klopp voerde enkele wissels door en dat zorgde voor nog meer aanvallende impulsen. Uitblinker Elliott, invaller Trent Alexander-Arnold en Nunez waren dicht bij een treffer, maar het was Cody Gakpo die voor de 3-0 zorgde na een infiltratie van Ibrahima Konaté. Jarrow Bowen kon de eerredder scoren voor West Ham, maar de Hammers moesten in de slotfase nog twee doelpunten slikken. Na een sublieme doorsteekpas van Alexander-Arnold pikte de ingevallen Mohamed Salah zijn goaltje mee. En de Engelse international was nog goed voor een tweede assist, dit keer voor Jones. Die had vertrouwen getankt na zijn eerste treffer en pakte uit met een knappe solo. 

Liverpool: Kelleher, Gomez, Endo (Alexander-Arnold, 60), Van Dijk (Konate, 60), Szoboszlai (Salah, 60), Nunez, Jones, Gakpo (Diaz, 78), Elliott, Tsimikas (Bradley, 69), Quansah.