Liverpool laat het liggen tegen defensief scum

Liverpool laat het liggen tegen defensief scum

Liverpool FC – Man Utd 0-0

Vooraf verkeerden veel fans in de waan dat de Reds het varkentje uit Manchester wel even snel zouden wassen. United had immers enkele tikken gekregen de laatste weken, maar Liverpool kon de Northwest derby niet winnen. Liverpool had wel 34 doelpogingen, maar die waren amper gevaarlijk, en ook de twaalf hoekschoppen leverden niets op. De 57158 aanwezige fans kregen geen doelpunten te zien. 

De bezoekers waren duidelijk naar Anfield gekomen voor een punt en lagen met elf voor de goal. Liverpool speelde met weinig inspiratie en te slordig om echt grote kansen af te dwingen. Voor rust zorgde Virgil van Dijk met een kopbal recht op André Onana voor de enige echte doelpoging. 

Na de koffie waren er iets meer kansen, maar het niveau bleef bedenkelijk. Mohamed Salah bleef het proberen met slappe trapjes. Trent Alexander-Arnold plaatste de bal net naast en Ibrahima Konaté trapte recht op Onana. Aan de overkant kregen de bezoekers één kans op de counter, Alisson Becker was nog wakker en hield Rasmus Hojlund van een goal. 

In blessuretijd van een zielloze en brave topper zag Diogo Dalot nog rood vanwege onrespectvol protest tegenover de scheidsrechter. 

Door het puntenverlies is Liverpool de leiding in de Premier League kwijt aan Arsenal. De Gunners komen zaterdag 23 december naar Anfield, maar woensdag is er eerst nog de bekerwedstrijd tegen West Ham. 

Liverpool: Alisson, Endo, Van Dijk, Konate, Diaz (Jones, 78), Szoboszlai (Gomez, 61), Nunez (Elliott, 78), Salah, Tsimikas, Gravenberch (Gakpo, 61), Alexander-Arnold.