Jonge Reds verliezen in Brussel tegen Union

Jonge Reds verliezen in Brussel tegen Union

Union SG – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC was al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League en Jurgen Klopp stuurde dan ook een heel jonge ploeg het veld op in Brussel. Union was duidelijk de betere ploeg en won verdiend met 2-1.

Vanaf de aftrap zorgden de Brusselaars voor problemen bij de jonge Reds. Caoimhin Kelleher moest al snel enkele keren in actie komen. Na een half uur spelen was het toch prijs. Mohammed Amoura glipte door de buitenspelval en ging met enig geluk voorbij Kelleher.  Zeven minuten later sloeg Jarrel Quansah terug voor LFC. Bij een hoekschop van Curtis Jones stond hij helemaal vrij en knalde hard in doel. 

Liverpool leek na de gelijkmaker wat beter in de partij te komen, maar werd nog voor rust gepakt na nieuw balverlies op het middenveld. Uitblinker Cameron Puertas knalde de bal droog in de korte hoek binnen. 

Na de koffie was de match meer evenwichtig, maar de beste kansen bleven voor Union. Kelleher moest zich nog meermaals onderscheiden met reddingen. 

Liverpool: Kelleher, Endo (Gravenberch, 46), Konate (Gomez, 46), Jones, Gakpo, Elliott, Chambers (Scanlon, 63), Gordon (McConnell, 75), Doak (Nunez, 63), Quansah, Bradley.