Liverpool op kousenvoeten naar de leiding in de Premier League

Liverpool op kousenvoeten naar de leiding in de Premier League

Crystal Palace – Liverpool FC 1-2
 
Liverpool FC heeft opnieuw gewonnen na een spannende partij. Op bezoek bij Crystal Palace kwamen de Reds 1-0 achter, maar in de slotfase ontsnapten ze opnieuw aan puntenverlies. 
 
Na een flauwe eerste helft stond het nog 0-0. LFC Had wel veel balbezit, maar geen enkel schot tussen de palen. Na de pauze viel er meer te beleven. Palace kreeg een strafschop na een overtreding op Jean-Philippe Mateta. Opmerkelijk is dat er verschillende minuten en acties zaten tussen de fout en de penalty. Mateta zette de strafschop feilloos om.
 
Het sein voor Jurgen Klopp om in te grijpen en verse krachten de wei in te sturen. Een kwartier voor tijd kantelde de partij. Jordan Ayew kreeg zijn tweede gele kaart en de thuisploeg moest met tien man verder. Even later speelde invaller Curtis Jones de bal naar Mohamed Salah, die zijn zwakke poging in doel zag hobbelen. Het was de 200ste goal van Salah voor LFC. In blessuretijd was het een andere invaller, Harvey Elliott, die de drie punten binnen haalde voor LFC. Hij kreeg de bal van Salah en trapte van buiten de backlijn binnen.
 
Nadien was het nog even bibberen. Er werden maar liefst dertien extra minuten gespeeld, waarbij Alisson Becker nog een paar keer redding moest brengen. 
 
Op de site van LFC kun je een heel kort verslag bekijken. 
 
Doordat Aston Villa de topper van Arsenal won, staat Liverpool FC nu eerste in de Premier League. 
 
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Quansah (Konate, 57), Van Dijk, Tsimikas, Endo (Gomez, 46), Szoboszlai (Jones, 74), Gravenberch (Gakpo, 57), Diaz, Salah, Nunez (Elliott, 74).