De Mersey kleurt opnieuw rood dankzij Salah

Liverpool FC – Everton 2-0

Liverpool FC heeft de Merseyside derby met 2-0 gewonnen dankzij twee late doelpunten van Mohamed Salah. De Egyptenaar zette in de 75ste minuut een strafschop om en stelde de zege in blessuretijd veilig op aangeven van Darwin Nunez.

Voor rust hadden beide ploegen kansen, maar de partij kantelde in het voordeel van de Reds toen Ashley Young een domme tweede gele kaart pakte na een fout op Luis Diaz en met rood van het veld moest.

Na de koffie drukte LFC door om de zege binnen te halen en de druk leverde in de slotfase eindelijk op.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate (Matip, 67), Van Dijk, Tsimikas (Nunez, 61), Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch (Elliott, 61), Salah, Jota, Diaz (Gomez, 80).