Liverpool haalt na rust achterstand op in Linz

Liverpool haalt na rust achterstand op in Linz

LASK – Liverpool FC 1-3

Jurgen Klopp liet in Linz zijn basisspelers rusten. Voor rust leek dat verkeerd uit te pakken. De Reds hadden wel veel balbezit en probeerden kansen te creëren, maar de goal viel aan de overkant. Florian Flecker stond moederziel alleen bij een hoekschop en haalde verschroeiend hard uit. Liverpool kon niet meteen terugslaan. Darwin Nunez kwam wel nog dicht bij de gelijkmaker, maar kopte van dichtbij op doelman Tobias Lawal

Na de koffie kregen de Reds een goedkope strafschop, Nunez liet de kans niet liggen. Na de 1-1 gooide Klopp enkele sterkhouders in de ploeg, maar het waren twee starters die voor de voorsprong voor LFC zorgden. Luis Diaz scoorde op aangeven van Ryan Gravenberch. Het laatste kwartier mocht ook Mohamed Salah nog meespelen en hij wou duidelijk zijn stempel drukken op de partij. Twee minuten voor tijd pikte hij zijn goaltje mee, na een assist van Nunez. 

Liverpool: Kelleher, Bajcetic (Gomez, 60), Konate (Matip, 81), Van Dijk, Tsimikas, Endo (Mac Allister, 60), Gravenberch (Salah, 74), Elliott, Doak (Szoboszlai, 60), Diaz, Nunez.