Salah goed voor drie assists in Wolverhampton

Salah goed voor drie assists in Wolverhampton

Wolves – Liverpool FC 1-3

Ondanks een zwakke start en een vroege achterstand heeft Liverpool FC de drie punten gepakt in Wolves. Hierdoor blijven de Reds ongeslagen dit seizoen, en volgen ze op twee punten van leider Manchester City. 

Omwille van blessures en de schorsing van Virgil van Dijk, moest Jurgen Klopp sleutelen aan zijn defensie. Jarrel Quansah mocht starten en ook Joe Gomez stond aan de aftrap.

Liverpool startte te rustig aan de partij en in de zevende minuut kwam Wolves op voorsprong. Pedro Neto wandelde door de defensie en bracht de bal laag voor doel. Aan de tweede paal werkte Hwang Hee-Chan af. Even later zette Neto Gomez opnieuw voor schut en pakte opnieuw uit met een uitstekende voorzet, maar dit keer liet Matheus Cunha de kans liggen. Aan de overkant kwamen de Reds voor rust één keer dicht bij een doelpunt, maar bij een reeks schoten kregen ze de bal niet tegen de netten. 

Na de pauze kwamen de Reds beter voor de dag en draaiden ze de situatie om. Na een knappe aanval pakte Mohamed Salah uit met een lage voorzet en Cody Gakpo liep de bal in doel. Vijf minuten voor tijd dook kapitein Andrew Robertson in het centrum op. Salah had de snelle Schot gespot en Robertson werkte af als een volleerde goalgetter. In blessuretijd werd het nog 1-3. Salah legde de bal terug op invaller Harvey Elliott. Zijn schot ging via verdediger Hugo Bueno en de paal binnen. Hierdoor kwam de treffer op het bord als een owngoal. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Quansah (Konate, 82), Matip, Robertson, Mac Allister (Diaz, 46), Jones, Szoboszlai, Jota (Nunez, 56), Salah (Gravenberch, 90+3), Gakpo (Elliott, 56).