Liverpool wint met tien tegen Bournemouth

Liverpool wint met tien tegen Bournemouth

Liverpool FC – Bournemouth 3-1

Liverpool FC heeft Bournemouth geklopt met 3-1 ondanks een vroege achterstand en een rode kaart. De Reds moesten meer dan een half uur met een man minder spelen, maar haalden de drie punten vlot over de streep. 

Bournemouth begon als een komeet aan de partij en kwam al snel op voorsprong. Al in de derde minuut trapte Antoine Semenyo de bal van dichtbij voorbij Alisson Becker. Liverpool nam het commando over en zette de scheve situatie nog voor rust recht. Virgil van Dijk kopte nog tegen de dwarsligger, maar Luis Diaz en Mohamed Salah wisten de bal wel binnen het kader te krijgen. Diaz scoorde na een knap nummertje, Salah zag zijn penalty gered worden maar kon de rebound toch in doel werken. 

Na rust bleven de Reds duidelijk de betere ploeg. Plots keek Alexis Mac Allister tegen een rood karton aan na een duel met de studs te hoog. Liverpool was niet aangeslagen en Diogo Jota sloeg al snel toe. Na een schot van Dominic Szoboszlai reageerde hij het snelst en tikte de bal binnen. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 76), Konate, Van Dijk, Robertson, Mac Allister, Szoboszlai, Gakpo (Endo, 63), Diaz (Nunez, 86), Jota (Elliott, 76), Salah (Tsimikas, 86).