Liverpool hengelt Japanse middenvelder binnen

Liverpool hengelt Japanse middenvelder binnen

Liverpool FC heeft eindelijk zijn derde aanwinst van de zomer beet. Nadat Chelsea de transfers van Moises Caiceido en Romeo Lavia kaapte, richtte Jurgen Klopp zijn pijlen opnieuw op de Duitse markt. Bij VFB Stuttgart vond LFC Wataru Endo. De 30-jarige middenvelder moet de nieuwe verdedigende middenvelder van Klopp worden.  Endo is de derde nieuwe middenvelder voor de Reds, na de komst van Dominic Szoboszlai en Alexis Mac Allister.

Endo is de kapitein van de Japanse nationale ploeg en was ook bij Stuttgart aanvoerder. Hij speelt als defensieve middenvelder, maar scoorde voor Stuttgart toch twaalf doelpunten in 99 wedstrijden. Voor zijn Duitse avontuur speelde Endo nog één seizoen voor Sint-Truiden, dat al jaren fungeert als springplank voor Japanse talenten.