Liverpooldefensie zo lek als een zeef tegen Bayern

Liverpooldefensie zo lek als een zeef tegen Bayern

Bayern Munchen – Liverpool FC 4-3

Liverpool FC en Bayern Munchen hebben de fans in Singapore verwend met een wedstrijd vol kansen en zeven doelpunten. Liverpool begon het best aan de partij, maar gaf te gemakkelijk doelpunten weg aan de Duitse recordkampioen.

Al in de tweede minuut bracht Cody Gakpo de Reds op voorsprong na een mooie één-twee met Diogo Jota. Beide ploegen speelden aanvallend en Benjamin Pavard kopte tegen de dwarsligger. Na een half uur spelen viel de tweede goal. Virgil van Dijk kopte de hoekschop van Andrew Robertson in doel. 

De Reds gaven echter te veel ruimte weg. Alisson Becker moest een paar keer redding brengen, maar kon zijn netten niet proper houden. Nog voor rust stonden de bordjes terug in evenwicht. Serge Gnabry glipte door de buitenspelval, kapte Joel Matip uit en liet Alisson kansloos. Even later kreeg Gnabry opnieuw veel tijd en vond de vrijstaande Leroy Sané aan de tweede paal, die liet de kans op de 2-2 niet liggen. 

Na de pauze kregen de fans opnieuw heel wat kansen te zien. Keepers Alisson en Sven Ulreich moesten zich meermaals onderscheiden met knappe reddingen. Op aangeven van Mohamed Salah trapte Luis Diaz wel mooi de 2-3 binnen. 

In de slotfase liep het nog helemaal mis voor de Reds, ondanks enkele grote kansen. Darwin Nunez kwam zelfs alleen voor Ulreich, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman. Aan de overkant zag Alisson meermaals een speler alleen voor zich opduiken. Bij pogingen van Josip Stanisic en Frans Kratzig moest hij zich wel gewonnen geven. Met een driedubbele redding voorkwam Alisson dat het nog 5-3 werd, maar de defensie heeft duidelijk nog veel werk voor de boeg. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 61), Matip (Konate, 46), Van Dijk (Quansah, 75), Robertson (Tsimikas, 61), Jones (McConnell, 75), Mac Allister (Nunez, 46), Szoboszlai (Clark, 75), Jota (Diaz, 46), Salah (Doak, 75), Gakpo (Elliott, 61).

Unused subs: Adrian, Kelleher, Mrozek, Scanlon, Koumas, Frauendorf.