Liverpool vindt Hongaarse middenvelder bij Red Bull

Liverpool vindt Hongaarse middenvelder bij Red Bull

Liverpool FC heeft opnieuw een speler weggeplukt uit de stal van Red Bull. Middenvelder Dominik Szoboszlai is de tweede zomeraanwinst voor LFC, na Alexis Mac Allister. Szoboszlai speelde 91 wedstrijden voor RB Leipzig en is de aanvoerder van de Hongaarse nationale ploeg. Szoboszlai is een vlot scorende middenvelder. 

De 22-jarige Hongaar komt uit de jeugdwerking van RB Salzburg. Hij maakte zijn profdebuut bij zusterclub FC Liefering en scoorde tien keer in 33 duels. Daarna vond hij bij Salzburg 26 keer in 83 wedstrijden de weg naar doel. De laatste twee seizoenen kwam hij uit voor Leipzig, ook in de portefeuille van Red Bull. Daar was hij goed voor twintig treffers en 22 assists in 91 matchen. Ondanks zijn jonge leeftijd, kwam Szoboszlai al 32 keer uit voor de Hongaarse nationale ploeg. Daarbij scoorde hij zeven doelpunten. 

Szoboszlai zal bij Liverpool FC het nummer acht krijgen. Daarbij wordt hij de opvolger van Naby Keita, die ook van Leipzig naar Liverpool trok. Keita kon de verwachtingen nooit inlossen bij LFC en vertrok onlangs gratis. Dan doet Ibrahima Konaté het een stuk beter. De ijzersterke verdediger werd een jaar geleden gekocht van Leipzig en groeide wel uit tot een sterkhouder bij de Reds. En Liverpool deed eerder deze week nog zaken met Leipzig. De Duitsers huren middenvelder Fabio Carvalho één seizoen van LFC.

De banden tussen Red Bull en LFC gaan zelfs nog verder terug. Takumi Minamino werd al gekocht bij RB Salzburg en in 2016 trok Andre Wisdom al van LFC naar RB Salzburg.  Ook Petr Gulacsi verhuisde ooit van Liverpool naar Salzburg. Die verdedigt ondertussen al acht jaar het doel bij Leipzig en Hongarije.