Anfield krijgt uitbreiding “safe standing”

Anfield krijgt uitbreiding “safe standing”

Anfield zal meer “veilige staanplaatsen” krijgen na een geslaagde test.

Liverpool FC was één van de ploegen die de voorbije twee seizoenen een deel van de tribune had omgebouwd tot een sectie met veilige staanplaatsen. Daar zijn wel nog zitjes aanwezig, maar ook op elke rij een reling waardoor je niet naar voor kunt bewegen.

LFC heeft een aanvraag gedaan voor een “Safe Standing Licence”. Hierdoor zullen de Kop en the Lower Anfield Road Stand een grote zone krijgen waarin de fans gedurende de hele wedstrijd mogen rechtstaan.

De “safe standing areas” zijn streng gereglementeerd. Zo moet er een zitje zijn voorzien en mag er maar één fan per zitje staan. Ook mag de staanplaats niet voor hinder zorgen bij andere fans. Ondertussen zijn op Anfield meer dan 10.000 plaatsen omgevormd tot staanplaatsen.