Liverpool neemt afscheid van Milner, Firmino, Keita en Ox

Liverpool neemt afscheid van Milner, Firmino, Keita en Ox

Liverpool FC zal binnenkort afscheid nemen van James Milner, Roberto Firmino, Naby Keita en Alex Oxlade-Chamberlain. Hun contracten lopen deze zomer af en ze zullen hun voetbalgeluk elders zoeken. Tijdens de laatste thuismatch van het seizoen, zaterdag tegen Aston Villa, zal de club het viertal in de bloemetjes zetten. 

Milner, Firmino, Keita en Oxlade-Chamberlain wonnen alle mogelijke prijzen met LFC, waaronder de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020. Daarnast werd de club ook twee keer tweede en verloor ze twee keer de finale van de Champions League. 

Milner kwam acht seizoenen uit voor de Reds. Hij kwam in 2015 over van Manchester City en werd al snel vice-kapitein. Hij speelde meer dan 300 wedstrijden voor LFC en meer da 600 in de Premier League. Bij LFC speelde hij meestal als middenvelder, maar ook als rechtsback of linksback. Op zijn 37ste is hij nog steeds een voorbeeld van vechtlust. 

Ook Firmino speelde sinds 2015 bij LFC en was even belangrijk voor Liverpool FC als Milner. Jurgen Klopp vertelde regelmatig dat Firmino altijd de eerste speler op zijn wedstrijdblad was. De aanvaller was dan ook cruciaal in het systeem van Klopp. Hij creëerde ruimte en kansen voor de andere aanvallers en scoorde ook zelf vaak. Hij vormde jarenlang een magisch trio met Mohamed Salah en Sadio Mané. Firmino scoorde meer dan 100 doelpunten voor LFC en is extreem populair bij de fans.

Het verblijf van Oxlade-Chamberlain bij LFC werd gehinderd door blessures. De dynamische middenvelder werd in 2017 weggeplukt bij Arsenal. Ondanks zijn blessures wist hij enkele belangrijke doelpunten te scoren voor Liverpool. 

Sinds Keita in 2018 van Leipzig naar Liverpool verhuisde, kreeg hij veel kansen van Klopp. Toch kon hij zich nooit echt doorzetten bij LFC, afgeremd door blessures.