Scousers scoren in Leicester na drie assists van Salah

Scousers scoren in Leicester na drie assists van Salah

Leicester – Liverpool FC 0-3

Liverpool FC heeft zijn zevende wedstrijd op rij gewonnen. In Leicester haalden de Reds het met 0-3. Hierdoor is LFC zeker van een plaats bij de top zes en Europees voetbal volgend seizoen. De Reds verhogen ook de druk op Man Utd en Newcastle in de strijd om de top vier. 

Beide ploegen begonnen hevig aan de partij. Dat leverde geen kansen op en Leicester zakte steeds dieper terug.  Liverpool nam meer en meer de bovenhand en na een half uur spelen brak Curtis Jones de ban. Hij werkte een voorzet van Mohamed Salah knap in doel. Drie minuten later schoot de jonge Scouser opnieuw raak op aangeven van Salah nadat hij de buitenspelval omzeilde. Bijna stond het meteen 0-3, maar Cody Gakpo trapte van dichtbij op doelman Daniel Iversen

Na rust probeerde Leicester terug te slaan, maar Alisson Becker zweefde de poging van Harvey Barnes uit de winkelhaak. Liverpool kreeg ook kansen, maar moest wachten tot de 70ste minuut voor de verlossende 0-3. Bij een vrije trap legde Salah de bal klaar voor Trent Alexander-Arnold en die draaide de bal heerlijk in doel. Na zijn derde assist ging Salah ook op zoek naar een doelpunt, maar zijn vizier stond niet scherp. Liverpool kreeg verschillende kansen om te counteren, maar het liep steeds fout. Met 0-3 mogen de Reds wel tevreden terug naar Anfield keren. 

Liverpool staat nog één punt achter Newcastle en Man Utd. De Magpies en scum hebben wel nog één match meer voor de boeg. Newcastle moet nog tegen Brighton, Leicester en Chelsea. Utd komt nog uit tegen Bournemouth, Chelsea en Fulham. LFC speelt nog thuis tegen Aston Villa en op de slotspeeldag in Southampton. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Milner, 74), Jones (Carvalho, 84), Diaz (Jota, 74), Salah (Elliott, 88), Gakpo.