Flemish Reds zien Liverpool met 1-0 winnen tijdens fandag in Oostende

Flemish Reds zien Liverpool met 1-0 winnen tijdens fandag in Oostende

Liverpool FC – Brentford 1-0

De gemoederen zijn al opgehitst op deze dag met de fandag in Oostende.

Liverpool maakt nog wel degelijk kans op top 4 maar ze dienen wel elke match die rest te winnen dit Premier League seizoen.6e mei 

Op deze 6e mei is Brentford op bezoek op Anfield.

Liverpool start met een licht opmerkelijke opstelling met 4 aanvallers (Salah, Nunez, Jota en Gakpo). Doch speelt vandaag Gakpo een rijtje lager waardoor de gebruikelijke 4-3-3 opstelling bij balverlies duidelijk zichtbaar is.

De aanwezigheid van Trent Alexander-Arnold bij balbezit in het middenveld is daarentegen wederom zichtbaar.

De coronation van King Charles wordt overschaduwd met gezangen van Liverpool fans. 

Liverpool start scherp, misschien wel iets te scherp, waarbij Virgil van Dijk al snel in de wedstrijd een gele kaart krijgt binnen de 5 min van de start van de wedstrijd.

De gezangen in Duin en zee luidden “We are going to score in a minute” en dit is niet gelogen. Liverpool krijgt een hoekshop die niet al te best wordt weggewerkt door Brentford. De bal valt voor Fabinho die een zeer mooie stiftbal geeft tot bij Virgil van Dijk. Virgil kopt vervolgens de bal in de voeten van Salah, die (zo tweevoetig als hij is) de bal eerst controleert en vervolgens binnentikt om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het is het 186e doelpunt van Mo Salah in loondienst van Liverpool, waarmee hij het doelpuntensaldo van Steven Gerrard evenaart, waarmee Salah gedeeld 5e op de “all-time” doelpuntenmakerslijst belandt voor Liverpool.

De grootste kans van Brentford betreft een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel, waarbij de bal net naast belandt. 

Daarbij was nog een heel grote kans te noteren in de 40’ min, met een snelle combinatie breekt Brentford door de lijnen van Liverpool. Doch blijkt Mbeumo nipt offside te staan in de aanvang van de aanval.

De tweede helft laat de wensen over, waarbij beide ploegen amper kansen kan forceren. In Duin en Zee is het nog even bibberen waarbij de keeper van Brentford, Raya, nog tot tweemaal toe mee naar voorkomt voor een hoekshop, maar gelukkig voor Liverpool, zonder eindresultaat.

Uiteindelijk blijkt op de fandag dat Kenneth Gombert de pronotiek gewonnen heeft (16’ min en een 1-0 score, over en dik verdiend dus).

 

Geschreven door William C.