Liverpool geeft 3-0 weg tegen Spurs, maar wint alsnog

Liverpool geeft 3-0 weg tegen Spurs, maar wint alsnog

Liverpool FC – Tottenham 4-3

Liverpool FC heeft de topper tegen Tottenham gewonnen na een onwaarschijnlijke triller. De Reds kwamen al heel snel op voorsprong en liepen uit tot 3-0. Tottenham sloeg terug en kwam in blessuretijd nog terug tot 3-3, maar toch hielden de Reds de drie punten nog thuis. 

Binnen vijf minuten stond het al 2-0 voor de Reds. Curtis Jones werkte een voorzet van Trent Alexander-Arnold in doel en Luis Diaz verdubbelde de voorsprong op aangeven van Cody Gakpo. Liverpool bleef druk zetten en kreeg een strafschop. Mohamed Salah liet de kans niet liggen. 

Vlak voor rust kwam Tottenham opzetten en sloeg ook terug via Harry Kane na een slippertje van Virgil van Dijk, zo gingen de ploegen rusten bij 3-1.

De Spurs kwamen met hernieuwde moed uit de kleedkamer en de Reds hadden het lastig. Alisson Becker moest meermaals de meubelen redden en had hulp nodig van het doelkader. Liverpool nam geleidelijk aan de controle terug over, maar een kwartier voor tijd werd het toch 3-2 via Son Heun-Min

In een spannende slotfase leek Liverpool stand te houden, tot Richarlison in blessuretijd de 3-3 scoorde. Een minuut later trof invaller Diogo Jota ook raak aan de overkant en bezorgde Anfield zo een delirium. 

Door deze zege wipt Liverpool over Tottenham naar de vijfde plaats in de Premier League. De Reds tellen twee punten voorsprong op de Spurs en hebben nog één match te goed. Brighton kan wel nog over LFC klimmen als het al zijn inhaalmatchen wint. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Elliott (Henderson, 62), Jones (Milner, 86), Diaz (Jota, 63), Salah, Gakpo (Nunez, 73).