Liverpool wint van Forest

Liverpool FC – Nottingham Forest 3-2

Met een buslading Flemish Reds in het stadion heeft Liverpool FC opnieuw de drie punten gepakt. De fans op Anfield werden getrakteerd op vijf doelpunten. Liverpool kwam drie keer voor, Forest klom twee keer terug op gelijke hoogte.

Naar aloude gewoonte hadden de Reds veel balbezit voor rust, maar ze konden alleen kansen creëren via stilstaande fases. Na rust zouden de doelpunten wel volgen.

Voor de pauze had Diogo Jota nog een gouden kopkans laten liggen, maar meteen na de koffie was het wel raak. Hij werkte een kopbal van Fabinho in doel. Lang konden de Reds niet genieten van de voorsprong. Ex-Liverpoolspeler Neco Williams maakte er al snel 1-1 van nadat zijn schot afweek op Andrew Robertson. De Schotse linksback prikte vrijwel meteen tegen. Zijn voorzet werd door Jota binnen getikt.

Forest gaf niet op en Morgan Gibbs-White bracht de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte, maar Liverpool nam de leiding drie minuten later opnieuw in handen. Dit keer scoorde Mohamed Salah na een perfecte voorzet van Trent Alexander-Arnold

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Thiago, 60), Henderson, Jones (Milner, 81), Jota (Diaz, 81), Salah, Gakpo (Nunez, 60).