Reds kunnen één helft mee met Citizens 4-1

Reds kunnen één helft mee met Citizens 4-1

Manchester City – Liverpool FC 4-1

Liverpool FC heeft een pak voor de broek gekregen van Manchester City. Aan de rust stond het 1-1, maar na de koffie zakte de pudding helemaal ineen bij LFC.

Manchester City was van bij de aftrap de betere ploeg. Alisson Becker was de meest actieve doelman, maar Liverpool kon voor rust wel een paar keer dreigen. Bij één van de tegenaanvallen bracht Mohamed Salah de Reds op voorsprong met een knappe plaatsbal. Tien minuten later stond het al 1-1 via Julian Alvarez.

City kwam sterk uit de kleedkamer na de pauze en Kevin De Bruyne scoorde vrijwel meteen voor de thuisploeg. Liverpool leek aangeslagen en City greep de Reds bij het nekvel. Alisson moest opnieuw een aantal keer redding brengen, maar werd nog twee keer verslagen. Via Ilkay Gundogan en Jack Grealish werd het wel nog 4-1. 

Dinsdag krijgen de Reds een nieuwe kans in Chelsea, daarna volgt de topper tegen leider Arsenal. 

Liverpool FC: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 70), Fabinho, Henderson, Elliott (Oxlade-Chamberlain, 70), Jota (Firmino, 70), Salah (Nunez, 70), Gakpo (Milner, 82).