Liverpool vernedert rivalen uit Manchester met 7-0 afstraffing

Liverpool vernedert rivalen uit Manchester met 7-0 afstraffing

Liverpool FC – Man Utd 7-0

Liverpool FC doet terug helemaal mee in de strijd voor de top vier na een waanzinnige zege tegen rivaal Manchester United. De Red Devils kregen er maar liefst zeven om de oren, waarvan zes na rust. 

In de eerste helft was het nog gespannen wachten op de grote doorbraak en die kwam er net voor rust. Andrew Robertson speelde de bal in op Cody Gakpo en die sneed naar binnen en trapte de bal in de verste hoek in doel.

Na de koffie kwam de machine van de Reds helemaal op dreef. Na vijf minuten stond het al 3-0. Darwin Nunez kopte de voorzet van Harvey Elliott binnen. De derde was een knappe aanval waarbij Gakpo uiteindelijk op aangeven van Mohamed Salah de bal over David de Gea wipte. 

De thuisploeg ging op zijn elan verder en bleef kansen creëren. In de 66ste minuut knalde Mohamed Salah de 4-0 hoog en droog in doel. In het slotkwartier werden de Red Devils helemaal ingeblikt. Nunez kopte een voorzet van Jordan Henderson tegen de netten, zijn tweede van de avond. Ook Salah scoorde nog een tweede keer, na een assist van invaller Roberto Firmino. Salah is nu de best scorende speler van LFC in de Premier League, hij heeft nu 129 keer gescoord in de Premier League en doet daarmee beter dan Robbie Fowler. En Salah schotelde vlak voor tijd ook nog Firmino een doelpuntje voor. Zo werd het 7-0!

Door deze ruime zege doet Liverpool een gouden zaak in de Premier League. De Reds klimmen naar de vijfde plaats en hijgen in de nek van Tottenham en scum. Newcastle en Brighton hebben wel nog minstens één wedstrijd te goed en doen ook nog volop mee. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Milner, 79), Henderson (Bajcetic, 78), Elliott (Jones, 85), Salah, Nunez (Jota, 78), Gakpo (Firmino, 79).