Liverpool FC maakt financiële cijfers 2021-2022 bekend

Liverpool FC maakt financiële cijfers 2021-2022 bekend

Liverpool FC heeft de financiële resultaten voor het seizoen 2021-2022 gepubliceerd. De club maakte in die periode 8,5 miljoen euro winst voor belastingen.

Doordat de club alle finales haalde en dus ook alle mogelijke wedstrijden speelde, stegen de wedstrijdinkomsten naar 98 miljoen euro. Als het de nieuwe tribune af is, moet dit nog stijgen. De commerciële inkomsten stegen naar 280 miljoen euro en de totale inkomsten bedroegen 675 miljoen euro. 

Op commercieel vlak tekende Liverpool FC overeenkomsten met acht nieuwe partners. De verkoop van truitjes bereikte een nieuw record en door de deal met Nike kreeg LFC meer greep op de wereldwijde markt. Er kwamen ook 51 nieuwe verkooppunten bij. Via de online verkoop, verkoopt de club goederen in 190 landen. 

De kosten zijn ook gestegen. Zo bedroeg de kost om de club te leiden maar liefst 620 miljoen euro. Vooral de loonkosten en de stadionkosten waren gestegen. In die periode werden zeven nieuwe spelers gekocht, waaronder Ibrahima Konaté en Luis Diaz. Ook tekenden 22 spelers een nieuw contract. 

Liverpool FC investeerde de voorbije vijf seizoenen 284 miljoen euro aan de verbetering van de infrastructuur en de uitbreiding van Anfield.