Liverpool slaat een slag in Newcastle

Liverpool slaat een slag in Newcastle

Newcastle – Liverpool FC 0-2
 
Liverpool FC doet terug volop mee in de strijd voor een plaatsje in de Champions League volgend seizoen. De Reds wonnen van rechtstreekse concurrent Newcastle en verkleinen zo de achterstand tot zes punten, met een match minder gespeeld. 
 
Newcastle was het sterkst aan de partij begonnen en Alisson Becker moest al snel aan het werk. In de tiende minuut viel de goal echter aan de overkant. Trent Alexander-Arnold pakte uit met een verre kruisbal en vond Darwin Nunez. Die werkte beheerst af. Op aangeven van Mohamed Salah verdubbelde Cody Gakpo al snel de voorsprong. 
 
In de 22ste minuut werd de taak nog lastiger voor de Magpies toen doelman Nick Pope rood kreeg na handspel buiten zijn box. Liverpool had veel balbezit na rust en creëerde ook nog enkele kansen, maar ook Newcastle deed nog goed mee. Het bleef echter 0-2. 
 
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Bajcetic (Milner, 58), Henderson (Elliott, 58), Nunez (Firmino, 58), Salah, Gakpo (Jota, 58).