Liverpool moet replay spelen in Wolverhampton

Liverpool moet replay spelen in Wolverhampton

Liverpool FC – Wolves 2-2

De ergste nachtmerrie van Jurgen Klopp is uitgekomen. Liverpool FC moet een replay spelen in de FA Cup nadat de Reds op Anfield bleven steken op 2-2 tegen Wolves. Klopp wou die extra wedstrijd liefst vermijden. 

Cody Gakpo kon bij zijn debuut voor LFC enkele keren dreigen, maar anderen eisten de hoofdrollen op. In een opwindende voetbalmatch kwam Wolves op voorsprong na een blunder van formaat van Alisson Becker. De doelman van LFC trapte de bal recht in de voeten van Goncalo Guedes en die liet de open doelkans niet liggen. Nog voor rust stond het 1-1. Darwin Nunez werkte een verre bal van Trent Alexander-Arnold in doel. De goalgetter was enorm opgelucht na enkele weken van droogte. 

Na de pauze tankte ook Mohamed Salah vertrouwen. Verdediger Tote “Toti” Gomez kopte helemaal verkeerd en Salah plaatste de bal mooi in doel. In de 66ste minuut stonden de bordjes terug in evenwicht na een goal van Hwang Hee-Chan. Toti leek nog op weg naar de winnende treffer, maar werd teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 85), Matip, Konate, Robertson, Fabinho (Elliott, 74), Thiago, Henderson (Keita, 68), Gakpo (Oxlade-Chamberlain, 85), Salah (Doak, 85), Nunez.