Brentford brengt Liverpool meteen eerste nederlaag in 2023 toe

Brentford – Liverpool FC 3-1

Voor Liverpool FC is 2023 in mineur gestart na een verdiende nederlaag in Brentford. De Reds speelden slordig en de thuisploeg profiteerde. Hierdoor wordt het weer iets lastiger voor LFC om de belangrijke top 4 te halen.

Liverpool was goed uit de startblokken gekomen, maar Brentford hield stand en kwam steeds meer dreigen en scoorde ook twee keer. Brentford kwam in de negentiende minuut op voorsprong na een owngoal van Ibrahima Konaté. Vlak voor rust kopte Yoane Wissa de 2-0 binnen.

Jurgen Klopp was duidelijk gefrustreerd en voerde drie wissels door tijdens de break. Alex Oxlade-Chamberlain bracht de bezoekers vrij snel terug in de match. Liverpool leek het momentum te krijgen, maar Brentford doorstond de storm vrij vlot en in de slotfase werd het nog 3-1 via Bryan Mbeumo.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk (Matip, 46), Tsimikas (Robertson, 46), Fabinho, Thiago, Elliott (Keita, 46), Oxlade-Chamberlain (Jones, 83), Salah, Nunez.