Zeven spelers naar Qatar, alle anderen naar Dubai

Zeven spelers naar Qatar, alle anderen naar Dubai

Na een wisselvallige start van het seizoen, volgt nu een pauze omwille van het WK voetbal in Qatar. Liverpool FC ziet zeven spelers op het vliegtuig naar Qatar stappen: Alisson Becker (Brazil), Fabinho (Brazil), Ibrahima Konate (France), Trent Alexander-Arnold (England), Jordan Henderson (England), Darwin Nunez (Uruguay) en Virgil van Dijk (Netherlands).

Jurgen Klopp trekt met de andere spelers op trainingskamp naar Dubai, vlakbij Qatar. Hierdoor kunnen spelers die uit het WK liggen relatief vlot aansluiten bij de groep. De Reds zullen daar een soort voorbereidingsprogramma afwerken om de rest van het seizoen aan te pakken. 

Vlak na het WK volgt het belangrijke duel voor de League Cup tegen Manchester City. Klopp weet nog niet welke spelers hij dan zal kunnen gebruiken. Het is voor hem wel duidelijk dat niet alle deelnemers aan het WK beschikbaar zullen zijn. Sommigen zullen zelfs enkele wedstrijden missen in de drukke periode rond de jaarwisseling. 

Volgens Klopp kan het wel een voordeel zijn dat Liverpool relatief weinig spelers op het WK heeft. Zo heeft hij in elke linie voldoende spelers beschikbaar tijdens het trainingskamp. City heeft meer spelers op het WK, dat kan belangrijk zijn voor de eerste match nadien.